Jeg er så heldig!

Hei på dere 🙂

I går var guttene innom og spilte inn i studio, vi digger de nye låtene vi jobber med nå. Melodiøse, tunge, suggerende rytmer og til tider en nokså uslepen vokal på toppen hahaha det kribler i magen så GØY er det.

Var så glad i går at jeg ikke fikk sove, det sier litt 😀

 

Nok om det, i dag våkna jeg til sol, ahhh hvor mye bedre kaffen smaker når sola skinner om kapp med smilet. Ekornene satt og venta på frokost og ett av dem er så tamt at det spiser av hånda. lykke

 

Jeg har nevnt det før at det ble litt kaos her med alle plantene inne og enda værre når alt skal prikles og få egne potter. Aner ikke hvor mange hundre potter det blir i stua men det blir mange.

Siden gitaristen er litt sensitiv på uorden, har jeg klekka ut en plan. Man kan nemlig ikke plante 1000 planter og så regne med at ting går seg til…jeg er ikke dum heller, så i dag var planen klar; hyller

 

Det smarte er at jeg behøver starthyller inne i stua fra februar til mai og fra mai behøver jeg hyller i drivhuset, så jeg kan bare flytte de ut av stua senest i mai. Foresten når flytter dere ut planter i kaldt drivhus?

Hyllene er i plast så de tåler vann og så er de 5 etasjer noe som vil si at jeg fikk lagd en ekstra reol med 4 hyller av delene som ble igjen. Den har jeg satt inn i drivhuset alt

Jeg bruker skobrett til å ha plantene på

Det er så deilig å få tingene på stell, jeg blir glad inni hele meg og når jeg ikke trodde dagen kunne bli bedre….så ble den enda bedre. Jeg fikk tidenes fineste genser av Kristin:

Det ble favoritten med en gang, jeg tror jeg elsker den genseren. Hvordan er det mulig å være så snill! Tuuuuusen takk <3

Kommer garantert til å bruke den hele tiden, kanskje når jeg sover også 😀 Gitaristen syntes jeg ble så fargerik og fin 😀

men dagen stopper ikke der, sjekk hva mer jeg fikk:

Nydelige grytekluter og klut <3 Nydelig ! Største klemmen til deg Kristin <3

Er superfint med firkantmønster <3

 

Om du tror dagen min slutta der så gjorde den ikke det, skulle tro jeg hadde dyrka firkløvere 😀

Sjekk hva som kom i postkassa nå:

Nye joggisser.

Ikke mye slår å bytte ut vintersko med nye joggisser på våren.

Og så kom bok jeg har venta på; Hakkespettboka:

Av en eller annen grunn så husker jeg at jeg tenkte da jeg var sånn 7-8 år at har man bare Hakkespettboka så kan man alt i hele verden og man kan klare seg uansett….Well livet forandrer seg litt når man legger på noen år. “Lær å lage telefon av to pappkopper og en hyssing”….. sier ikke mer

 

Ha en super dag og fyll på med noe godt <3

 

Her er 8 viktige grunner for å dyrke egen mat:

 

 1. Friskere og sunnere mat: Når du dyrker egen mat, kan du være sikker på at den er fersk og sunn. Du velger selv hvilke typer gjødsel og plantevernmidler du bruker, og du kan plukke grønnsakene og urtene akkurat når de er på sitt beste. Dette gir deg mulighet til å spise mat som er full av næringsstoffer og smak.
 2. Redusere matsvinnet: Når du har en hage eller et dyrkningsområde, kan du plukke akkurat det du trenger til måltidene dine. Du kan også oppbevare overskuddet i fryseren eller lage syltetøy, sauser og annet tilbehør som kan brukes senere. Dette kan redusere mengden matavfall og spare penger på lang sikt.
 3. Miljøvennlig: Når du dyrker egen mat, kan du også redusere ditt økologiske fotavtrykk. Du kan velge å bruke naturlige og miljøvennlige gjødsel og plantevernmidler, og du kan også velge å dyrke lokalprodusert mat som ikke må transporteres over lange avstander.
 4. Bedre smak: Fersk mat smaker alltid bedre, og når du dyrker egen mat, kan du oppleve en helt ny smaksopplevelse. Du vil også ha muligheten til å eksperimentere med ulike varianter og finne din personlige favoritt.
 5. Bedre helse: Å dyrke egen mat kan også være bra for helsen din på andre måter. Studier har vist at hagearbeid kan redusere stress, forbedre søvnkvaliteten og styrke immunforsvaret.
 6. Godt for lokalsamfunnet: Når du dyrker egen mat, kan du også være med på å styrke lokalsamfunnet ditt. Du kan dele overskuddet med naboer og venner, eller selge det på lokale bondemarkeder og støtte lokale bedrifter.
 7. Godt for økonomien: Å dyrke egen mat kan også være en måte å spare penger på i det lange løp. Selv om det kan kreve en viss investering i starten, vil du spare penger på å kjøpe mindre mat og ha mindre utgifter til transport og emballasje.
 8. En lærerik og morsom opplevelse: Å dyrke egen mat kan være en morsom og lærerik opplevelse for hele familien. Det kan gi deg en dypere forståelse for hvor maten kommer fra, og det kan også være en fin måte å tilbringe tid sammen utendørs.

Dessuten, hvis du dyrker i woodchips behøver du omtrent ikke å vanne annet enn frø og spirer og å tilføre næring. Jeg bare dytter woodchipsen inntil plantene når de har etablert seg 🙂

Ikke alle har mulighet til å dyrke de grønnsakene de behøver, da kan det være at det finnes noen i lokalsamfunnet som leier ut eller vil låne deg et stykke jord. Ellers kan du jo dyrke på terrassen og i vinduskarmen eller sammen med noen som har hage.

Jeg har tenkt å prøve meg på peanøtter i krukke i år, mye spennende man kan dyrke i krukker.

 

Foresten glemte helt å si at jeg har plantet bananfrø. Plukket de ut av en økologisk banan. Eneste problemet er at jeg har ikke fortalt gitaristen at de palmene der kan bli 5 meter og at de mest sannsynlig kommer til å trives best inne…

Well, ikke vits å ta sorger på forskudd. Har plantet sånn ca 14-15 palmer og det er jo ikke sikkert de spirer engang.

Noen som har plantet bananer?

 

Tusen takk for besøket og velkommen igjen.

7 måter å øke din kreativitet på:

Reklame | Lady August Art

Kreativitet er en viktig ferdighet som kan hjelpe deg å løse problemer, tenke utenfor boksen og skape nye ideer. Her er syv måter du kan øke din kreativitet på:

 1. Hold en idébok: Å skrive ned ideer, tanker og inspirasjon kan hjelpe deg å få dem ut av hodet og på papir. Dette kan også bidra til å øke kreativiteten ved å stimulere tankene dine og utfordre deg til å tenke på nye måter.
 2. Endre omgivelsene dine: Å endre omgivelsene dine kan hjelpe deg å se ting fra en ny vinkel. Prøv å arbeide på et nytt sted, endre møbleringen på kontoret eller til og med bytte ut bilder og dekorasjon hjemme.
 3. Ta pauser: Å ta en pause fra arbeidet ditt kan gi deg en mulighet til å tenke på nye ideer og perspektiver. Prøv å ta en kort pause hver time eller så, og bruk tiden til å gjøre noe som hjelper deg å slappe av og koble av fra arbeidet.
 4. Samarbeid med andre: Å jobbe med andre kan hjelpe deg å få nye perspektiver og ideer. Prøv å samarbeide med noen som tenker annerledes enn deg selv eller som har en annen bakgrunn eller erfaring.
 5. Les eller hør på musikk: Å lese en god bok eller høre på musikk kan hjelpe deg å stimulere kreativiteten. Prøv å velge noe som inspirerer deg eller utfordrer måten du tenker på.
 6. Gjør noe kreativt: Å gjøre noe kreativt som tegning, maling eller skriving kan hjelpe deg å utforske nye ideer og perspektiver. Dette kan også bidra til å øke selvtilliten din når det gjelder å være kreativ.
 7. Tenk på nye måter å gjøre ting på: Å tenke på nye måter å gjøre ting på kan hjelpe deg å utvikle din kreativitet. Prøv å se på hverdagslige oppgaver og utfordringer fra et nytt perspektiv, og tenk på hvordan du kan gjøre ting annerledes for å løse dem.

Husk at kreativitet kan trenes og utvikles over tid. Ved å prøve ulike teknikker og øvelser kan du gradvis øke din evne til å tenke kreativt og utvikle nye ideer.

Jeg elsker å leke med nye ting og da prøver jeg å ikke tenke så mye, lar heller ting bli til mens jeg holder på <3

Hvilken kreative aktiviteter liker du å drive med?

 

Ha en super dag <3

Munngodt til påske som er litt sunt også. Her er 2 oppskrifter:

Reklame | Lady August Art

Snart er det påske folkens, og er det en ting jeg liker ekstra godt å gjøre så er det å nyte litt god mat.

Men det betyr ikke at det trenger å være usunt!

Her er en sunn oppskrift på påskegodis som vil tilfredsstille søtsuget og gi deg energi til å nyte påsken til det fulle.

Sunn påskegodisoppskrift: Havre- og bananpannekaker med sjokoladebiter

Ingredienser:

 • 2 modne bananer
 • 2 egg
 • 1/2 kopp havremel
 • 1/2 kopp melk
 • 1 ts kanel
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 1/2 ts salt
 • 1/2 kopp mørk sjokolade, hakket

Instruksjoner:

 1. Mos bananene i en bolle og tilsett eggene. Visp godt sammen.
 2. Tilsett havremel, melk, kanel, vaniljeekstrakt og salt. Visp til en jevn røre.
 3. Tilsett sjokoladebitene og bland godt.
 4. Varm opp en non-stick panne over middels varme og smør med litt olje eller smør.
 5. Hell litt røre på pannen og stek pannekakene i 1-2 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte.
 6. Server med litt honning eller lønnesirup for litt ekstra sødme.

Disse pannekakene er enkle å lage, sunne og velsmakende. De er også perfekte til å dele med familie og venner i påsken! Så hvorfor ikke prøve å lage denne sunne påskegodisen i år?

Sjokoladeboller:

Ingredienser:

 • 200 g dadler, uten steiner
 • 2 ss kakao
 • 1 ts vaniljesukker
 • 150 g valnøtter, hakket
 • 50 g smør
 • 150 g havregryn
 • 2 ss vann
 • en liten klype salt
 • Kokosmasse eller kakao til å rulle bollene i

Instruksjoner:

 1. Ha dadlene, kakao, vaniljesukker, hakket valnøtter, smør og havregryn i en food processor og kjør til alt er godt blandet sammen.
 2. Tilsett vannet og kjør food processoren igjen til alt er godt blandet og deigen blir klissete.
 3. Form deigen til små boller og rull dem i kokosmasse.
 4. Sett sjokoladebollene i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.
 5. Nyt de sunne og deilige sjokoladebollene!

Denne oppskriften gir ca. 12 sjokoladeboller. Du kan også tilpasse oppskriften ved å legge til eller fjerne ingredienser etter ønske, for eksempel ved å tilsette litt kanel eller andre nøtter for variasjon.

Vel bekomme og husk fyll inn noe fint i hver dag, behøver ikke å være store greiene for at dagen skal bli fin 🙂

God påske <3

Hagearbeid: En naturlig kilde til god helse og velvære

Reklame | Lady August Art

 

Det å jobbe i hagen kan gi oss mange positive helsefordeler. Fra å redusere stress til å forbedre kardiovaskulær helse og fremme mental velvære, er hagearbeid en naturlig og morsom måte å ta vare på både kropp og sinn.

Jeg kjenner en indre ro når jeg har jord mellom fingrene og ser spirer som vokser seg til store, flotte planter.

Fysisk aktivitet: Hagearbeid er en form for fysisk aktivitet, og det har vist seg å ha mange av de samme helsefordelene som andre former for fysisk aktivitet, som løping eller sykling. Hagearbeid kan bidra til å øke styrke, utholdenhet, balanse og fleksibilitet. Det kan også hjelpe til med å kontrollere vekt, senke blodtrykket og redusere risikoen for kroniske sykdommer.

Tenk alt det og det er uten at man tenker på at det er trim 😀 Vinn vinn

Vitamin D: Hagearbeid kan gi oss en naturlig kilde til vitamin D, som vi får fra sollys. Vitamin D er viktig for helsen vår, da det bidrar til å styrke beinene våre, forbedre immunsystemet vårt og bidrar til å regulere humøret vårt. Det å tilbringe tid utendørs i hagen kan også gi oss en pause fra det å være innendørs hele dagen.

Stressreduksjon: Hagearbeid kan også hjelpe oss å redusere stressnivået vårt. Studier har vist at det å jobbe med planter og jord kan ha en beroligende effekt på sinnet, redusere stressnivåene og forbedre humøret. I tillegg kan det å jobbe i hagen være en fin måte å tilbringe tid alene og roe ned tankene våre.

Mental velvære: Hagearbeid kan bidra til å øke vår mentale velvære og forbedre vår kognitive funksjon. Det å være ute i naturen kan hjelpe oss å øke vår konsentrasjonsevne, forbedre hukommelsen og redusere risikoen for depresjon og angst.

Sosialt samvær: Hagearbeid kan også være en flott måte å tilbringe tid sammen med venner eller familie. Det å samarbeide med noen om et prosjekt i hagen kan bidra til å styrke båndene våre og øke vår sosiale interaksjon.

Som du kan se, har hagearbeid mange helsefordeler. Enten du er ute etter en måte å holde deg aktiv på, redusere stressnivået ditt eller forbedre din mentale helse, kan hagearbeid være en morsom og naturlig måte å ta vare på både kropp og sinn.

 

Ha en fin dag <3

 

Våren..

Sola hadde begynt å varme i kinnene og det kriblet litt i magen slik det pleier når våren er her

Å sitte på trappa med rykende kaffe i hånda og snuse inn lukten av vår som blander seg med nykvernet kaffe

og legge litt små planer for dagen, ikke mye slår det.

 

Jeg kjenner det er en diger nedtur når man våkner og kikker ut vinduet:

Noen flere som har våknet til snø?

 

Håper dagen din er fin selv om det daler ned <3

Koselige bilder til å ha på enhver vegg :)

Reklame | Lady August Art

Kjære lesere,

tuuusen takk for masse tilbakemeldinger på forrige blogginnlegg <3 Dere er bare best!

 

Nå har jeg gjort bildet ferdig og noen flere til:

Bilder som kanskje minner oss om hva som virkelig betyr noe i livet.

Det første bildet :”Happiness isn’t something you find, it’s something you create” – “Lykke er ikke noe du finner, det er noe du skaper.” Dette budskapet minner oss om at lykke ikke alltid er noe som ligger utenfor oss og som vi bare kan finne, men heller noe vi kan skape i hverdagen vår gjennom små og store handlinger. Bildet er en påminnelse om å være til stede i øyeblikket, og å sette pris på de viktige tingene i livet.

Det andre bildet viser en ung pike som gir en blomst til en person som ser ut til å ikke ha det så bra. Teksten på bildet lyder: “Å gi fra hjertet koster ingenting, men betyr alt” – et budskap om hvor viktig det er å gi av seg selv uten å forvente noe tilbake. Det å gjøre en liten gest kan ha en stor effekt på en persons dag. Det er ofte de små tingene som gjør den største forskjellen i livet vårt.

 

Det 3. bildet jeg har tatt med i dag er gladbildet mitt. Jeg har det på veggen bare fordi det gjør meg glad <3

Jeg vet ikke hva det er med hun som er så glad selv om det regner og er grått, selv paraplyen lyser opp :):

Bildene kan fåes innrammet i rammer som er ca like stort som et A4 ark og er perfekt å ha som en påminnelse på veggen din eller på skrivebordet ditt. De vil minne deg om hva som virkelig betyr noe i livet og inspirere deg til å skape lykke og glede i hverdagen din.

 

Bildene er d.g.a. noe som betyr at de er lagd i begrenset opplag så de er noe som ikke alle har på veggen. Perfekt gave til deg selv eller noen du er glad i <3

 

Takk for at du tok deg tid til å lese dette blogginnlegget, og jeg håper du liker de nye bildene mine <3

Ha en fantastisk dag videre!

Lag en vakker portal til hagen din

 

 

Opphøyde bed med buer er en flott måte å forbedre hagen din på. De er ikke bare estetisk tiltalende, men de kan også hjelpe til med å organisere og maksimere plassen i hagen din. I tillegg kan opphøyde bed med buer beskytte plantene dine mot skadedyr og gi dem en sunnere og mer beskyttet vekst.

For å bygge opphøyde bed med buer, trenger du først å velge en passende plassering i hagen din. Velg en solrik og godt drenert plassering Jeg har woodchips som beskyttende lag over jorden i mine opphøyde bedd.

Deretter må du bestemme størrelsen og formen på det opphøyde bedet. Dette kan avhenge av din personlige smak og stil, samt størrelsen på hagen din og mengden av planter du ønsker å plante. Når du har bestemt deg for størrelsen og formen på det opphøyde bedet, kan du begynne å bygge det.

Det første trinnet i å bygge opphøyde bed med buer er å lage selve sengen. Du kan bruke tre eller murstein for å bygge sengen, avhengig av din personlige preferanse og stil. Hvis du bruker tre, bør du velge en type som er naturlig motstandsdyktig mot råte og skade fra vær og vind.

Jeg beisa utsiden av mine og festet presenning på innsiden mot jorden. Skulle jeg gjort det igjen, ville jeg heller ha brent veden slik de gjorde før i tiden for at treverket ikke skal råtne.

Når sengen er bygget, kan du feste buene til den. Buer kan være laget av tre eller metall, og kan være buet eller rette. Buer bør være høye nok til å gi tilstrekkelig plass til plantene, men ikke så høye at de dominerer hele hagen din. Vår bue er armeringsjern og det er skikkelig holdbart og stødig og ikke minst enkelt å sette opp mellom beddene.

Etter at buene er festet, kan du legge på jord og forberede sengen for planting.

Opphøyde bed med buer kan være en flott måte å dyrke grønnsaker, urter, blomster og andre planter i hagen din. De gir ikke bare beskyttelse og støtte for plantene dine, men kan også legge til et vakkert og estetisk tiltalende element til hagen din. Så hvis du vurderer å forbedre hagen din, hvorfor ikke prøve å bygge opphøyde bed med buer og se hvor mye det kan forbedre hagen din?

Vi satser på ting som klatrer inn mot buen som agurk, bønner, druer, kiwibær og kanskje melon i år 🙂

 

Gleder du deg til hagekos?

Takk for besøket og velkommen igjen <3

Bunny, this is 4 u :D

Reklame | Lady August Art

just sayin 🙂

Kan du hjelpe meg? Hvilken av disse 2 liker du best?

Reklame | Lady August Art

Hei på dere 🙂

 

Rykende ferske bilder akkurat ferdig, men jeg klarer ikke bestemme meg hvem jeg liker best av disse 2 bildene, hvem liker du best:

Norsk eller engelsk?

 

Ha en superfin kveld alle sammen <3