Dette sådde jeg i dag

Hallo alle plantedyrkere

Nå er vi i gang endelig!

Det var minusgrader i natt så drivhusdøra var fryst men med litt vamt vann gikk den opp.

Måtte vente til gitaristen våkna for han skulle løfte inn noen sekker plantejord for meg, så i mellomtiden pakket jeg en liten kurv

til dagens drivhuskos <3

Dagens arbeidbord:

Startet med flere gulrøtter, lilla i dag:

 

Det ble ganske fort for varmt i drivhuset så jeg satte opp dørene, deilig

Planta dem i melkekartonger og satte dem i drivhuset med litt plast på toppen.

Så var det tid for tagetes eller fløyelsblomst. Plantet to typer en som blir 30 cm høy og en som blir 60

Så bredsådde jeg tomater, dvs en potte med flere frø som må prikles om når de får flere enn to blader hver

2 klatre tomater en søt med minitomater og en som visstnok skal smake litt sitronaktig. Gleder meg til den 🙂 Til sist ble det bifftomater for de er så gode på grillen

Gyllenbær er nytt av året her. Litt om gyllenlær:

Gyllenbær er en superfood som er rik på vitamin C og antioksidanter. De er også en god kilde til fiber og har en søt og litt syrlig smak.
100 gram gyllenbær inneholder:
  • Vitamin C: 98% av det anbefalte daglige intaket
  • Fiber: 6 gram
  • Antoksidanter: Mange forskjellige typer, som flavonoider og antosenoner, som kan hjelpe å beskytte mot kroniske sykdommer og aldring.
  • Kalorier: 44
Gyllenbær kan spises som de er, eller brukes i smoothies, bakeri, yoghurt, og til å lage marmelader og jellier. De er en god måte å få i seg næring og antioksidanter, samtidig som de er lave i kalorier og smaker godt.

Så fint å ha et sted å stå og plante i fred og ro, det er næring til sjela og godt for hele kroppen <3

Next er blomster. Fikk den med i en bestilling så jeg prøver:

96 fløyelsblomster og masse tomater og gyllenbær klar for å bæres inn i huset. Disse skal ha det varmere enn det er i drivhuset:

Så plantet jeg to beger med ruccola. Ett lot jeg stå i drivhuset og ett tok jeg inn. Hjertesalat sådde jeg og lot stå i drivhuset:

Persille har jeg sådd:

Søtpotet til potting i dag. 23 nye planter:

 

Kommer til å bli jungel inne etterhvert.

Etter litt planting er det fint å rydde drivhuset klart til neste økt og fylle dunken med vann mens jeg tar en pause i trappa

Høsta en purre i dag og da jeg kom inn sa gitaristen:” har du fanga den ute nå?”

Purre kan stå i jorda over vinteren, derfor er den en fin grønnsak

I høst planta jeg hundrevis av løk og hvitløk og nå begynner de første å spire:

Det har tint masse snø de siste dagene

I den store blomsterpotta på baksiden av huset er det enda snø. Veldig spent på om det kommer opp asparges der i år

som kan høstes

Går og tenker litt på å plante kålplanter og brokkoli men så er jeg litt i tvil. De må dyrkes under nett pga kållarver og slikt og jeg synes ikke slike nett er så pent når man skal plante på en tomt, så jeg må tenke litt til. I mellomtiden har vi jo hele tiden brokkolispirer:

Sår brokkolispirer hele tiden sånn at vi ikke blir tom og vi elsker dem både på brødskiva og til middagen

Må huske på å få lagd litt appelsinvann

Nå kommer endel av bandet for innspilling, tror det er trommer i alle fall i dag så her blir det nok litt lyd 🙂

Har du smakt gyllenbær?

 

Takk for besøket <3

3 kommentarer

    1. O la la – så masse forskjellig! Den hagen din kommer til å bli heeeelt fantastisk! Jeg har aldri smakt gyllenbær…. får google litt, hehe! Klemmer <3

      1. Det er fort gjort å plante for mye når man bredsår, så litt spent på hvor mye som kommer opp. Krysser fingrene tror det blir kjøkkenhage ll over fliir Spennende å prøve noe nytt, veldig spent på om jeg får de gyllenbærne til 🙂 Kos deg og god klæm <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg