Oppskrift: Brenneslepesto med Valnøtter Det er den beste pestoen jeg har smakt! :D

Brennesle er en utrolig næringsrik plante som ofte blir undervurdert. Den er full av vitaminer, mineraler og antioksidanter, og den har vært brukt i tradisjonell medisin i århundrer. Her er hvorfor du bør inkludere denne fantastiske urten i kostholdet ditt:

Helsefordeler av Brennesle:

  1. Rik på næringsstoffer: Brennesle inneholder en imponerende mengde vitaminer og mineraler, inkludert vitamin A, C, K, kalsium, jern og magnesium.
  2. Antiinflammatorisk: Den har antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å redusere betennelse i kroppen.
  3. Støtter fordøyelsen: Brennesle kan bidra til å fremme sunn fordøyelse og lindre fordøyelsesbesvær.
  4. Styrker immunforsvaret: På grunn av sitt høye innhold av vitaminer og antioksidanter, kan brennesle bidra til å styrke immunforsvaret og beskytte mot sykdommer.
  5. Allergilindring: Noen studier antyder at brennesle kan bidra til å lindre symptomer på allergi, som for eksempel høysnue.

Oppskrift: Brenneslepesto med Valnøtter

Ingredienser:

  • 2 kopper ferske brennesleblader (husk å forvelle dem i kokende vann, bruk klype eller hansker så du ikke stikker deg) Når de er varmebehandlet stikker de ikke mer.
  • 1 kopp valnøtter (ristet)
  • ½ kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Sitronsaft
  •  Hvitløk
  • Vårløk
  • kajennepepper (kan justeres etter smak)
  • Salt etter smak

Fremgangsmåte:

  1. Begynn med å høste ferske brennesleblader (gjerne unge skudd). Bruk hansker for å unngå stikkende hår.
  2. Skyll brenneslebladene grundig under kaldt vann og forvell dem i kokende vann i 1-2 minutter. Skyll i kaldt vann og la det renne av.
  3. Rist valnøttene forsiktig i en tørr stekepanne over middels varme i noen minutter, eller til de begynner å bli gyllenbrune og duftende. Pass på at de ikke brenner seg.
  4. I en blender eller food processor, tilsett brenneslebladene, ristede valnøtter, hvitløk, vårløk, sitronsaft, kajennepepper og en klype salt.
  5. Bland alt sammen mens du gradvis tilsetter olivenolje til ønsket konsistens er oppnådd. Smak til og juster krydder om nødvendig.
  6. Server pestoen umiddelbart som en smakfull dip til grønnsaker, som en saus til pasta, eller som en smørepålegg på brød.

Denne brenneslepestoen er ikke bare en deilig måte å nyte brennesle på, men den er også full av næring og helsefordeler. Så neste gang du kommer over denne skjulte skatten av en plante, beste jeg noengang har smakt 😀

Ellers så vokser det her inne, agurkplanten min har nådd toppen av vinduet

Det skal sies at jeg var litt skeptisk til å lage denne pestoen, men himmel den kommer jeg til å lage mye av fremover, nydelig! Gitaristen er pyse og turde ikke smake, well mer til meg hahaha

Ha en nydelig dag kjære du <3

 

 

8 kommentarer
    1. Du brenner for det som brenner. Brenneselesuppe er sikkert godt. Og som vanlig gir du dine lesere vitaminråd og oppskrifter om så mangt som er godt. Det er en smak av sommer som kommer. Ellers må jeg gjøre masse vårting, men nå er mopeden i gang. Men jeg må fikse den andre sykkelen min før sommeren. Men vedlikehold er ikke det jeg er best på. Håper alle i heimen er friske og at dere er klare for fine sommerkveld når den tid kommer. Ha en fin kveld.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg