Italian tomato sauce hermetisering/konservering

God helg folkens <3

Tenkte starte helga med å lage Pasata som er en italiensk tomatsaus

Startet med å suse på sommerbutikken og hente basillikum og så sterilisere glass og lokk

Englebassen har kjøpt denne som er en greie til å kverne ut tomatsausen:

Jeg rensa av stilkfestet og delte plommetomatene og delte opp en halv rød paprika og så fikk det stå å koke med litt vann i bunnen i 20-25 minutter:

Så silte jeg vekk vannet sånn at det bare var tomater igjen

Etter det var det bare å kverne i vei med denne (genial oppfinnelse):

Blandet i litt rocksalt og hadde et basillikumblad i hver krukke og fylte dem med saus og så ga jeg glassene med saus et oppkok på ca 20 minutter sånn at de ble hermetisert:

En italiensk kokk sa han hadde hatt noen slike glass i 5 år og de var ennå gode. Tipper jeg spiser dem før det 🙂

Det er noe utrolig deilig med å lære seg å konservere mat, en skikkelig mestingsfølelse <3

Nå er det bare å vente på neste tomatavling (noen begynner å bli oransjerøde ute ser jeg 🙂

Konserverer du mat?

Liker du å prøve gode game oppskrifter?

Ps: måten du kan se om sausen er hermetisert er at lokker går ikke å trykke ned. Om du kan trykke det ned etter siste koking, er det ikke hermetisert og da kan du putte det i kjøleskapet og bruke det til neste Pizza eller pastasaus for da er det nemlig ferskvare 🙂

 

CU og good helg <3

6 kommentarer

    1. Det er dårlig med konservering av mat på denne dama her gitt. Jeg er nok ikke av de som oppholder meg alt for mye på kjøkkenet. Ikke for at jeg ikke kan, men det er nok mer at jeg ikke har ro i kroppen til sette i gang og gjennomføre noe. Når det er sagt så er jo hjemmelaget mat som regel mye bedre 😉 Ha en fortsatt fin fredda, klem 🤗

      1. Man skal jo synes det er kos ellers blir det jo ikke noe man gjør 🙂 Jeg elsker å lære nye ting <3 Hjemmelagd mat er digg om man gjør det skikkelig <3 Tusen takk og good fredagskveld <3 klæmme 🙂

    2. Kjempesmart – i disse tide da prisene å mat går opp må man tenke slik. Det er lørdag i dag og jeg har masse planer. Det er meldt regn så de blir dår med disckgolt denne helga. Sist var på torsdag. Nå venter oppvasken på meg, detter går det slag i slag, mye rydding og det vanlige. Ha en fin dag.

      1. Det er ikke dumt å lære seg nye ting 🙂 Skikkelig høstvær i helga men det kommer nok gode dager for diskgolf snart 🙂 Det er litt ryddevær nå God helg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg