En dårlig start betyr ikke at hele dagen er gått i vasken bokstavelig talt

Reklame | Lady August Art


Hei på dere 🙂

 

Det er rart hvordan en dag som begynner så dårlig kan bli bra til sist.

Hele gråvannsrøret var plutselig potte tett. Har skjønt en stund at noe ikke var helt i vater men i dag var det bom stopp.

Ikke så mye som en dråpe vann rant ned i slukene på badet eller kjøkkenet

 

Jeg ble liksom litt glad oppi uløkka for at det skjedde nå og ikke når slike ting pleier å skje som midt på den mørkeste, kaldeste  vinteren 🙂

Gitaristen derimot, brukte første del av dagen på å repetere alle banneordene han har… og så lagde han noen nye også

Greit å kunne 😉

 

Prøvde å vise han ny singleten min( kjøpte den i 4 forskellige farger siden jeg likte teksten så godt:

uten at det hjalp noe nevneverdig.

 

Ingen ting funka for å få opp det røret så vi dro for å låne en forlengelse til høytrykkspyleren, stakefjær og en høytrykkspyler som passet slangen

og etter en time med stakefjær og høytrykksspyling, vipps åpent rør 😀

 

Siden alt av rør måtte sjekkes for tetthet, måtte de jo skrus sammen igjen. Jeg fiksa badet:

Ble helt tett (tror jeg skal bli rørlegger 🙂

På kjøkkenet la jeg silikon sånn at det ble bombetett der også

Det er så herlig å mestre ting, det gir godfølelsen <3

Etter det dro vi og leverte tilbake alt vi hadde lånt for å få opp røret

og gjett det var varmt! :

Og så skravla vi og drakk kaffe og spiste kanelsnurrer (ikke jeg for jeg slanker meg men gitaristen) og så kom han søte her:

Det passa bra siden jeg bare klarte å tenke på de kanelsnurrene..

Å være litt på besøk er så kos og så inviterte jeg dem på vafler siden jeg er en raser på akkurat det så nå er det bare å vente på oppholdsvær til uka så blir det vafler 🙂 Vafler går under slankemat tror jeg

 

Da vi kom hjem ramma jeg inn flere bilder til Galleri Havstad I Drøbak, de var utsolgt for dette 🙂

Og så gikk jeg ut i hagen Sjekk jeg planta en mangostein:

Appelsintreet mitt har fått en dullion blomster:

Det pleier å blomstre inne også på vinteren og det er ikke så bra for vi får skikkelig pollenallergi da. Synes det er greit å slippe pollen om vinteren egentlig men de sitrustrærne vil liksom lage frukt hele tiden

Fikk et sitrustre hos Jorunn også, det hold på å dø, men har pleia det gjennom vinteren og nå ser det mer levende ut (planta en jordbærplante sammen med den sånn at den ikke skulle føle seg så alene):

Det er så koselig å rusle rundt i hagen å småprate litt med alle plantene. Tomatene stortrives:

Italienske kokker har en stor forkjærlighet for plommetomater, også kjent som “San Marzano” -tomater og jeg skjønner godt hvorfor :).

Disse tomatsortene er oppkalt etter byen San Marzano i Campania-regionen i Italia, der de tradisjonelt dyrkes. Her er litt informasjon om hvorfor de er så elskede blant italienske kokker:

  1. Smak: Plommetomater har en fantastisk smak som skiller seg fra vanlige runde tomater. De er kjent for sin søthet, rike aroma og delikate syrlighet. Smaken er intens og kompleks, og det er derfor de ofte foretrekkes til bruk i italienske sauser og retter.
  2. Konsistens: Plommetomater har en fast og kjøttfull konsistens. De har mindre frø og mindre vanninnhold enn vanlige tomater, noe som gjør dem ideelle for bruk i sauser og salsaer. Den faste konsistensen gjør også at de beholder sin form godt under tilberedning.
  3. Lite syre: Plommetomater har vanligvis et lavt syreinnhold sammenlignet med andre tomater. Dette gjør dem mer delikate og balanserte i smaken. Den milde syren gjør også at de er godt egnet for å lage søte tomatsauser og suppebaser.
  4. Lang vekstsesong: Plommetomater har en lengre vekstsesong enn mange andre tomatsorter. Den varme og solfylte klimaet i Campania-regionen gir ideelle forhold for deres dyrking. Denne ekstra tiden på vintreet bidrar til å utvikle en mer intens smak og sødme i tomatene.
  5. Kjent for kvalitet: San Marzano-plommetomater er kjent for sin høye kvalitet og blir ofte betraktet som noen av de beste tomater som finnes. De har fått status som en beskyttet opprinnelsesbetegnelse (DOP) i Italia, som sikrer at de er dyrket og behandlet i samsvar med strenge regler og standarder.

På grunn av deres utmerkede smak og egenskaper, er plommetomater et populært valg blant italienske kokker når de lager autentiske italienske sauser, pizza, pasta og andre retter som krever kvalitetstomater.

I år blir det store mengder tomater

Tenkte å prøve en oppskrift jeg fant på nett så gikk ut for å hente inn litt poteter

Her finner du oppskrifta jeg fant: https://www.instagram.com/p/CsD0cLgAc83/

 

Nå er det litt vannmelon og Netflix tror jeg 🙂

Håper dere har det bra <3

Her er TikToken til bandet mitt: IN AUGUST

Og her er min: MIN

Er du på TikTok?

Er vafler sunt? (si:jaaa)

 

CU og takk for besøket <3

 

 

3 kommentarer
    1. Hei og hopp søs, tenk at du fikk så fin dag til slutt! sånn skal det gjøres 😀Så mye godt i hagen. Si fra når mangoen er ferdig, så kommer jeg 😂

    2. God morgen!
      Det skjer stadig ting hos deg og rundt deg 😀 Lekker T-shirt da 🙂 Og ny design for salg! Og planter og grønsaker! Herlig! God mandag til deg 🙂 klems

    3. Skjønner godt at det kom haugevis av fy-ord på kort tid når røra gikk. Bra at dere fiksa det selv så jeg håper det holder. Vafler er bra mat. Var nylig på en båttur ut Oslofjorden, i fjor besøkte jeg Drøbak og det galleriet du skriver om. Men i år ble den en dagstur til Son. Det ble en fin dag der men må besøke både Drøbak og Son siden. Fine steder begge to. Tomater er gode saker og skal si du har oversikten og er blitt en ekspert på nesten alt som gror. Nå venter en dusj og frokost her. Ha en fin dag.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg