9 mars Endelig tid for å plante plommetomater!

 

9 Mars, Endelig tid for å plante San marzano plommetomater

San Mazano plommetomat er ansett som den beste av italienske kokker å lage tomatsaus av.

San Marzanotomatene er tørrere på innsiden og perfekt til å lage pizza og pastasauser og smaker himmelsk godt.

Jeg har selv lagd masse saus og forseglet dem i vannbad på glass. De kan holde flere år i følge italienske kokker og folk som har gjort dette i generasjoner.

Jeg tørker mine egne frø. Fordelen med det er at det er gratis og man får planter som allerede har vokst i jorden der man bor og tilpasset seg klimaet enda bedre.

Var litt i tvil om hvor mange planter jeg skulle plante i år. Har bestilt noen nye plantebrett som ikke er kommet ennå

så jeg hadde 2 igjen og det ene var for stort til brettet jeg skulle ha det på så da ble det et plugghbrett med 84:

Jeg planter bare et frø i hvert plantehull

Gleder meg til å begynne å høste, det er alltid så stas <3

Så plasserer jeg det inne siden tomater liker å ha det varmt og lyst for å spire:

Mange planter flere frø i hver plugg. Jeg gjorde det ikke siden jeg la noen frø i vått papir for å sjekke hvor stor spireprosenten var og den var veldig god.

Klarte såklart ikke å kaste de små spirene så her er de nå:

Nå er de i jorda og sesongen er åpnet, dyrkesesongen 😀

 

Foresten har fått en ide, noe sunt og supergodt. Har googlet men finner ingenting om den og den har med spireprinsippet til søtpotet å gjøre.

Hvis jeg får det til er det en ting både du og jeg kan spare masse, masse penger på. Kommer et blogginnlegg om det i neste uke engang.

 

Søtpotetene vokser, 34 planter så langt:

For å lage søtpotet plasserte jeg 2 stykk i en bakke med litt jord i bunnen, så klipper jeg av utvekstene og setter dem i vann så de får røtter før jeg planter dem i jord. Satte en søtpotet i sand også men den produserer dårlig i forhold:

Får besøk i dag av verdens beste storebror og supersøte Janne, det blir så koselig <3 <3 <3

 

CU må rydde bittelitt 🙂

Pleier du å rydde bittelitt om du får besøk?

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg