PH og helse

Noen kjappe tips for en rett ph-balanse:

Kjære dagbok

 

Nobelsprisen ble gitt til en mann som fant ut på starten av 1900-tallet viktigheten av kroppens ph.

I dag vet vi at det er sunt å spise grønnsaker og frukt og vi tror det er mest fordi de inneholder vitaminer, men

det er helt feil for sammensetningen av maten vi spiser gir en gitt ph i tarmene våre og er ph-en der for lav må kroppen bruke 

kroppens ressurser til å få den rett igjen for blodets ph er konstant og jo nærmere vi klarer å holde vår ph blodets,

jo bedre har kroppen det.

 

Well, lettere sagt enn gjort tenker du nok, men noen ekle tips kan man ta med seg i hverdagen.

Her kommer noen tips for en bedre ph i din kropp:

Frys ned økologisk sitron så har du alltid sitron tilgjengelig og dukan bare raskpe av den og hive den tilbake i fryseren.

Sitron er fint å bruke i vann og supersunt (økologisk fordi da inneholder ikke frukten giftstoffer som gir kroppen lavere ph)


Lag fruktsalat, gjerne med nøtter som snæks.

Man kan bruke vaniljesaus om man skal ha fest for den er det lite kalorier i om man tenker på vekt

Juice, jeg kan ikke si det nok, juice er DIGG og man får masse viktige vitaminer og stuff i seg. Jeg pleier å lage min med

ananas, eple, stilken av blomkålen, gulerot som basis og så har jeg oppi alt fra blåbær til appelsin, granateple mm 

Juice er en digg start på dagen <3

Sitronvann, jeg kaller det det men jeg pleier ha oppi appelsiner, sitron, fersk ingerfær og vann og så inn i kjøleskapet med det, grisedigg:

Nøkkelen er hvor mye man spiser av hva. For eksempel spiser du kjøtt må du spise mye grønt for at sammensetningen skal bli rett,

og er du sånn som meg som kan falle for fristelsen å falle ut i bedervelsen med småsnop er det bare en ting å gjøre:

Bunkre opp kjøleskpet med sitronvann, masse sitronvann :D 

Det sies at med en rett ph kan man ikke legge på seg, så her er det bare å knaske sitron.

Foresten brocoli er en av de beste grønnsakene for en riktig ph men variasjonen mellom de forskjellige gir oss

de tingene man trenger. For mye av noe skal man ikke ha uansett :)

 

Stryrketreningam ed gutta er akkurat i boks, litt strammere stjært og spagettiarmer i morgen

det er nemlig aldri for seint å begynne å få kroppen i shape, nesten så jeg gleder meg litt til bikinisesongen

hahahaha og så har jeg lagd te av urter jeg fikk av mammsen og urter jeg har dyrka selv, avkjølt den og rørt inn

honning, her skal kadavret av en kropp få motstand Og bli litt friskere :D


(bilde fra sist styrketrening siden jeg ikke hadde med smellfiekamet i dag)
 

 

Håper du ble litt klokere <3

CU myyye sitronvann å drikke såklart :D


 

Hvorfor du legger på deg

selv om du prøver hardt å gå ned de ekstra kiloene.

Du tenker kanskje ikke over det men ofte er de med overvekt som 

er på en eneste lang diett de flinkeste. Mange står på dietter alltid

men kommer aldri i mål og jeg vet hvorfor i alle fall delvis hvorfor.

 

Har du tenkt over kroppen hvilken fantastisk maskineri det er?

Kroppen tar vare på deg slik at du ikke dør av underernæring.

 

Når du står på diett og kiloene begynner å forsvinne, settes kroppen i beredskap,

den skjønner at det er noe muffins på gang. Vi trenger ekstra fett på kroppen,

det er lagret der som en reserve. Det kroppen ikke skjønner er om man trenger å gå ned i vekt

eller om man sykelig slanker en allerede for tynn kropp.

Dietten får kroppen til å gå i krisemodus og ta vare på de tingene den får. For eksempel

er man på diett og sprekker, tar kroppen til seg mye mer av det man spiser enn om den får et 

allsidig kosthold, men det er ingen grunn til å gi opp for selv med en sprekk eller ti i en for overvektig kropp,

for man har blitt sunnere og det er en helsegevinst mye bedre enn uten.

Urettferdig at noen kan spise hva de vi? YES det er,

men de har ikke en kropp i kriseberedskap, de har en

kropp som ikke vil lagre fett fordi det er overflodstider.

 

Noen matvarer gjør at kroppen går i krisemodus fort.  For eksempel endel bær og epler.

Har du tenkt på bjørnen. Den spiser masse bær på høsten. Det setter kroppen i beredskap og

forbrenningen går ned og bjørnen kan sove hele vinteren og tære på sommerens laksemiddager.

Ganske fantastisk.

 

En oppdagelse jeg gjorde helt tilfeldig var at fett alene gir kroppen en super ph noe som strider i mot

alt jeg har lest. Når kroppens ph er ca 7.1 kan man ikke legge på seg, det er jeg nesten bombesikker på.

Ph-eksperter sier at svinekjøtt

er noe av det værste man kan spise for å få en skikkelig lav guffen ph. En lav ph gjør at bakterier

og virus trives bedre og at man legger på seg lettere.

 

Gitaristen spiste kun svinekjøtt og gikk ned 50 kilo!

Ph-verdien hans burde vært under målbar, men den var helt perfekt! Dette forteller meg at

det er hvordan vi kombinerer mat som er hele nøkkelen. Når kroppen tilføres bare fett,

skjønner den at det er gode tider og at den må kvitte seg med det meste og man går ned i vekt.

Først når man kombinerer poteter og grønnsaker og saus blir dette en lagringsbombe av dimensjoner.

Ergo; grønnsaker gjør plutselig skade

Jeg vet at fettdietten fungerer, men jeg tror også sterkt at dette ikke er en diett man bør gå på

lenge. Det er en grunn for at mennesker ikke ble så gamle før og da tenker jeg ikke kun på nye medisiner

og forbedret levestandard. 

 

Når du har gått ned noen klo og kroppen plutselig bremser og vekta står bom fast, husk på

at det er den fantastiske kroppen din som prøver å ta vare på DEG <3

 

Jeg tror på et sunt variert kosthold, det er det jeg tror på og jeg tror at små endringer er de viktigste,

sånn at det kan forbedre kostholdet. Her er brus byttet ut med sitronvann, neste steg er å bytte ut

hvit pasta med grønnsakspasta, hvit ris med sort/rød. Det er alle de små endringene over tid som

til sammen endrer et katastrofalt kosthold til et supersunt <3

 

Og sist, ikke slank en tynn kropp. Kropper er vakre og vi må bli bedre til å ta vare på

den kroppen vi har. 

 

Ha en rasende flott dag kjære du <3

#sunn #diett 

Verdens beste kake (oppskrift)

Oreokake, min egen oppskrift

Lag den dagen før du skal spise den for da blir den

aller best. Den er så enkel at det er en lek. Er det en kake du burde bake, så er det denne.

 

3 pk oreokjeks                               knus kjeksene gjem 4-5 kjeks til pynt oppå kaka 

100 g smeltet margarin                  bland i vaniljesukker og smeltet margarin og

1/2 ts vaniljesukker                        fordel det i en form

3 dl fløte                                         Pisk krem av fløte og sukker og bland i all osten

3-4 ss sukker                                  Ha det oppå kjeksen og sett kjølig mens du

2 pk philadelfia ost                          mikser sammen sjokolademosseen.

                                                        Ha den oppå kremen

1 pk lys sjokolademosse                  og knus de 4-5 kjeksene på toppen

                                                        og voooola NAM


Så klart bør du sette en hengelås på kjøleskapet men

har du det ikke går det å sitte vakt og ha en

lapp til opplysning om du skulle duppe av:

Ellers har jeg oppdaget noe fantastisk, nemlig spirer.

Visste du for eksempel at broccolispirer inneholder alle de essensielle aminosyrene.

Broccolispirer har 50 ganger mer glukorafarin enn broccolien. 

Glukorafarin er blodtrykksenkende og er bra for hjertet mener de lærde.

Tenk 50 ganger mer, dvs at du kan ta en munn med broccolispirer eller 50

munnfuller av broccoli, jeg vet hva jeg velger liksom..

Frø inneholder masse næringsstoffer og vitaminer, sånn grisemasse.

I tillegg inneholder broccolispirer mineralene:

kalsium, sink, jern, magnesium, natrium, kalium, fosfor, folsyre og svovel.

Og vitaminene A, B, C, D, E og K.

Jeg ble så himmelfallen at jeg bestilte spireboks med en gang og en liten haug med frø.

Engelen er informert om endringen i kostholdet.

Juicing hver dag må til såklart:


og så har jeg satt en surdeigstarter, min heter Oskar og han skal mates i morgen.

Jeg lagde han med økologisk hvetemel, honning og litt vann og i dag har Oskar

begynt å leve til alles forskrekkelse, Kan jo bare love deg at hele bunsjen

her er pittelitt skeptiske men ikke jeg :D

Oppskrifta fant jeg HER og i morgen skal Oskar få mat :D

Jeg gleder meg litt for surdeig har jeg hatt lyst til å prøve lenge.

Har du prøvd spirer? 

Man kan dyrke spirer uten jord, bare med vann enten i glass, i spirekasse

eller spirepose?

Har du noe erfaring med spireposer?

I går var Nikita her og vi gafla i oss litt Indisk mat og etterpå en haug skumnisser,

så i dag da jeg dro på butikken kom jeg hjem med en hel bærepose med økologiske

frukt og grønt, nå skal nemlig ph-en bli sånn superbra, nok er nok liksom foruten den kaka 

såklart, man må velge sine kamper og være lykkelig <3

Har du målt ph-verien din?

Foresten har du handla noe dumt på nettet? Det har jeg nemlig for nå oppdaget jeg

at jeg har bestilt en hudormsuger. Først trodde jeg at det var en dårlig drøm, men da jeg

sjekka ordrebekreftelse på epost.....gikk det opp for meg at det var nix drøm..

Ha det superfint kjære deg og takk for besøket <3


#spirer #økologisk #spirepose #sunt #surdeig #juice #ladyaugust

#oreokake #oppskrift #kake

 

Fresh juice hver dag

Jeg tror man blir avhengig når man starter for det er en energibombe kroppen trenger, men hva med avfallet?


Selv om de fleste juicemaskiner skisser ut all saft av frukt og grønnsakene er det flere som har kommentert at de ikke liker 

å kaste frukt/grønnsakskjøttet. Vel i dag prøvde jeg noe lurt.  Den tørre deigen av gulrot, ananas og eple blandet jeg med vann

og heiv opp i noen skiver ingerfær og så trekte jeg alt sånn litt under kokepunktet med 2 ss sukrin




Så silte jeg det og hadde det på flasker. Litt over 7 desiliter ble det. Etter å ha avkjølt det til ca 40 grader

hadde jeg honning i en av flaskene. Du har sikkert kjøpt slike vitamindrikker som koster skjorta på bensinstasjoner,

denne ble både bedre og nesten gratis. Utrolig digg og sunt til en avveksling fra vann

og det aller beste...man kan fortsette og lage juice med goood samvittighet :D For å ikke glemme at både honning,

ingerfær og frukt er super medisin mot halsgruff 






#juice #avfall #nyttig #sunt #ladyaugust

CU myyye å gjøre såklart <3
 

Du har tatt feil hele tiden

Glem det du har lært om at honning kurerer forkjølelse. For å ha honning i rykende varm te har

liten effekt !


Det var litt tilfeldig at jeg oppdaget den viktigste tingen med honning,

nemlig at de virksomme stoffene slutter å fungere når man blander den med varmere

væske enn 42-43 grader. Det er norske forskere på et av landets største sykehus som har funnet det ut ble jeg fortalt.

Honning dreper resistente bakterier og inneholder stoff som virker som levende antibiotika. 

I dag blir pasienter med kroniske betente sår behandlet med honning av leger i Norge. 

 

Siden du kom innom skal du få min oppskrift, superoppskrift faktisk som tar kverken på det meste av grums:

 

2 dl vann

1 dl bjørnebær 

1 dl blåbær (jeg bruker frossen bær for da har jeg tilgang hele vinteren)

kokes opp og moses med en gaffel for å få ut all safta av bærne.

Avkjøl blandingen til fingervarmt (under 43 grader) og rør inn 2 ts honning

Kjøp en god honning (jeg kjøper min på helsekost og den varer lenge)

 

PS: husk på at man aldri skal gi små barn honning.

 

Her er en artikkel fra Sverige: http://www.dagbladet.no/2014/09/08/nyheter/innenriks/forskning/vitenskap/utenriks/35185965/

#honning #forkjølelse #syk #antibiotika 

 


 

Mirakel rett og slett !

Kjære dagbok.

I går var det som et under, i dag oppdaga jeg at det er rene skjære miraklet !

De siste 3 ukene har jeg hatt øyebetennelse i 2 av de tre ukene(en uke uten) med påfølgende medisinsalve fra legen,

og da jeg våkna opp i går med gjenklistra blodskutte øyne etter en ukes behandling, var grensen nådd for min del.

Jeg har lagt om kostholdet igjen til null sukker og masse kaninfor og phen er finfin,

glufsa begynner å bli bedre den også, men ikke øynene.

Jeg er så tørr på øya som sandpapir.

Det var bare en ting å gjøre, prøve ut noe som jeg har tenkt på lenge, nemlig honning inni øya:

Det høres ikke så digg ut, så ikke rart jeg venta i det lengste.

Jeg kokte opp 3 ss vann og avkjølte til ca 40 grader(fingervarmt) og så blanda jeg

i en ts honning. Jeg grudde meg som en bever til å helle det innpå øya, men er man forsøkskanin så er man og jeg er det :)

Det svidde så inn i granskauen at jeg beit meg i tunga mens hjernecella

febrilsk prøvde å komme på om jeg hadde tatt feil av batterisyre og vann..
Og så etter ca 10 sekunder, fordufta sviinga og øynene rant som en foss med tårer

og jeg var ildrød på begge øye. Med vondt skal vondt fordrives hahaha

Dette gjentok jeg 2 ganger til i går og like vondt hver gang men nå kommer vi til miraklet for i dag da jeg våkna,

hadde jeg null øyebetennelse !

Såklart gjentok jeg behandlinga og så dro vi på kosetur til utlandet(Svinesund)

Kebabrull:

Biffeliff:


Falaffel eller hva det heter:

Man skal spise digg mat selv om man har lagt om kostholdet såklart og jammen blir det mye billigere å handle i Sverige når man ikke skal ha med et

tilhengerlass med småsnop.

Da vi kom hjem ble det dessert, en stor skål med melon, appelsin og banan:

Eneste bivirkninga sålangt med honning inni øya er....at bier og humler blir sånn veldig glade i meg...





men bier og humler er fantastiske skapninger som vi trenger for å få frukt og honning såklart <3

Ps: i dag er første dagen på månedsvis at jeg ikke har behøvd å bruke øyedråper og gele for å fukte øynene, fantastisk spør du meg :D

Har du prøvd honning innpå øyene?

Har du lagd tinktur og i tilfelle hvilken?

Er det ikke bare helt fantastisk at noe så fint som honning kan få øyene til å bli superbra?

 

Tusen takk for at du kom innom <3

#sjøgrens #øyne #tørre

Kan man kurere seg selv?

Kjære dagbok.

 

Jeg har sovet og slappa av og sovet litt til for så å ta meg en liten cowboystrekk før det var på tide med 

godnattluren, rart hvor slapp kroppen klarer å bli liksom.

Ph-verdien i kroppen lå på litt over 6 (urin) så det var kun en ting å gjøre i går....

få den i opp på litt over 7 i en fei.

Lørdags-små-snopet ble bytta ut med noen grønne blader... og sitronvannsdunken fylt med sitron og ingerfærskiver og det har blitt

fylt flere ganger bare i helga. Jeg lover deg, jeg har tissa som en lekk sil. Akkurat ferdigtissa så vil jeg tisse igjen.

Av og til nytter det ikke å sitte å vente på at man skal bli bedre, man må brette opp ermene og saumfare nettet på jakt etter

de beste rådene <3

Jeg har jo tørket urter til te og både løvetann, groblader og brennesle er betennelsesdempende, så jeg kokte sammen en heksegryte

med det og masse bjørnebær for bjørnebær er viktige saker. Bjørnebær er en kraftig antioksidant og visste du at bladene kan man legge

på insektstikk så klør det ikke så mye mer, dessuten demper de smerte.  Med vondt skal vondt fordrive for bare teen smaker jammen

værre enn høgg, men med bjørnebær og honning blir den nesten som saft:



Jeg fylte flere flasker og satte i kjøleskapet sånn at jeg har hver dag og så blander jeg skikkelig honning i når jeg skal drikke det.

Honning er en vidunderkur, den knekker til og med resistente bakterier altså når den er under 40 grader.

Engelen ville ha spinatmiddag i går og det passet bra og i dag ble det rotgrønnsaker med en haug med urter(eller pytt i panne)



Jammen er det lettvint og Englebassene elsker denne hjemmemekka pytt-i-pannen  

 

Pytt-i-panne fra skrætsj:

 

2-3 dl med finakkede urter : Marokansk mynte, gressløk, oregano, perskille, Italiensk krydder-urt, basilikum

Krydder: paprika, karri, gurkemeie, pepper, cayennepepper, løkpulver, havsalt

poteter

søtpoteter

gulerøtter

løk

pølser

olje

Den diggeste maten er sånn lagd fra grunn og når man har Englehjelp går det fort og det beste av alt,

man har ferdig middag i 2 dager og det er så godt at ingen klager på det :D

 

Juice lages hver dag med masse forskjellige frukt, men alltid med ananas


Hjemmelagd yoghurt har jeg også lagd og spiser enten som en fruktsalat eller med sukrin og frossen bær for da blir det yoghurtis i blenderen.

Å la en liter melk med 3 ss yoghurt stå i 42 grader en hel dag, virker ganske kvalmt men tro det eller ei

det blir den beste hjemmelagde yoghurten fullproppa med gode magebakterier.


Ph-verdien er kommet over sjutallet og i dag var det faktisk deilig å gå en tur. I går og dagen før var det bare pyton for

når kroppen er så slapp at man ligger på sofaen med fjernkontrollen i labben og bruker tid for å tenke på om man orker å bytte kanal...

da er man slapp da.

Tusen takk for at du kom innom meg <3 Her kommer en selvplukka bukett til DEG:

Har du tro på at mat og urter kan kurere det meste?

Bruker du urter?

Har du noen urter som du vet virker?

<3 Du finner meg på facebook om du trykker HER

 


 

 

 

 

Honning, verdens beste bredspektrede antibiotika

Jeg var innom en helsekostbutikk for å kjøpe meg en god honning da det

ble fortalt at norske forskere på et av landets sykehus forsket på nettopp honning.

De hadde kommet frem til at honningen de prøvde kunne knekke selv resistente bakterier.

Dette er honningen vi snakker om:



MEN den mister virkningen sin når temperaturen overstiger 40 grader, noe som vil si at har du den i rykende varm te, nyttiggjør ikke stoffene

seg slik de burde.

Her hjemme koker jeg frosne bjørnebær og blåbær med litt vann og setter til kjøling. Når den er litt varmere enn kroppstemeratur,

rører jeg inn en skje honning i hver kopp. Jeg må si jeg ble overrasket over virkninga. Halsen kjentes mye bedre kun etter en kopp

og den har en hostehemmende virkning.

Honningen man kjøper på vanlige butikker er nok for gammel til å inneholde de viktige virkestoffene. Se heller om du finner

noen lokalt som lager for da er den fersk og virkningsfull :)

NB: honning skal aldri gis til små barn

http://f7.no/honning-og-ingefaer-mer-effektivt-enn-antibiotika/

http://forskning.no/medisin-sykdommer/2008/02/honning-hindrer-hoste

http://www.dagbladet.no/2014/09/08/nyheter/innenriks/forskning/vitenskap/utenriks/35185965/

http://forskning.no/alternativ-behandling-medisin-medisinske-metoder/2008/10/honning-hjelper-mot-brannsar

 

Nå er jeg så klart i innhøsting av urter til te og rett utenfor døra finnes alt mulig spennende men det er viktig å

vite hva man kan bruke og ikke.

Brennesle har tørket her noen dager nå og er klar til å lage te av. Husk på at tørkede urter skal oppevares

mørkt. Har du en glasskrukke så kan man male den på utsiden sånn at urtene har det mørkt inni krukka.

Jeg har ennå ikke sett løvetann, det er neste urt som skal høstes og jeg gleder meg.

Rett utefor døra, 8 skritt(ca) fant jeg chaga, som er en slags soppvekst som vokser på bjørketrær.

Jeg fant 3 trær med denne soppen og i ettertid har jeg funnet ut at den er sjelden men inneholder en

av naturens kraftigste antioksidanter.



 

Samler du på urter?

Synes du det er litt spennende?

Riktig god helg kjære du og takk for at du kom innom meg

<3

CHAGA- vidunderkur? Helt gratis

Du har kanskje hørt om chaga?  Det er en utvekst man kan finne på bjørketrær, en slags sopp. Det er vel en av de sterkeste

antioksidantene vi kjenner til pr nå. Jeg har lest masse om chaga og jo mer jeg har lest jo  mer har jeg fått lyst til å prøve dette ut.

 

Såklart har jeg kikket meg litt om og i dag var dagen. 10 skritt ut av døra og der var dem. Dessverre var de ganske høyt, så jeg nevnte det på

hundelufteturen for gitaristen, om han ville være med å finne vidunderkuren. Jeg er ikke sikker på om han hørte helt etter, men han mumla ja

og da var det såklart i boks.

Siden jeg ikke går i stiger...sendte jeg gitaristen til himmels:



og mens han sto oppi treet fikk jeg øye på flere slike chagaer.


Vi fant masse og det rett utenfor døra.  Så var det å dele den opp og kverne den litt mindre i en kjøkkenmaskin før tørking.

Chaga skal tørkes men temperaturen får ikke overstige 43 grader. Derfor er ovnen satt på minimum med varmluft og døra står på gløtt



Jeg er kjempespent på smaken. 

Chaga er antagelig det kraftigste naturlige antioksidant middelet som finnes. De fleste er kjente med akai og blåbær som antioksidanter, men chaga knuser disse i effekt. Soppen inneholder blant annet en spesiell komponent med forkortelsen SOD. Dette er et enzym med stort potensiale til å hindre såkalte fri radikaler til å oksidere og ødelegge cellene våre, mao  hindre aldringseffekter og aldersrelaterte sykdom.

 

I Kina ble soppen regnet for nummer en blant medisinske sopper og det sier ikke så lite når det gjelder deres rike naturmedisinske tradisjon.

kilde: http://teleurt.no/butikk/chaga-for-god-helse/laer-mer-om-chaga

 

Listen over sykdommer og plager der chaga kan ha en positiv effekt er lang. De viktigste egenskapene er nok soppens immunregulerende, styrkende og virushemmende egenskaper. Soppen er den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent. Av alle de ca 200 medisinske soppene som finnes er chaga regnet for å være den med størst medisinsk potensiale.

Chaga er en sopp med en kaffelignende smak. Den er et adaptogen som virker immunregulerende, krefthemmende, svulsthemmende, genbeskyttende, generelt styrkende (tonikum), blodrensende, blodsukkersenkende, smertestillende, magestyrkende, leverstyrkende, betennelseshemmende, bakteriehemmende og virushemmende. Soppen utgjør den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent. Av alle medisinske sopper har chaga trolig det største mangfoldet av medisinske egenskaper.

 

Chaga har i tradisjonell russisk og østeuropeisk folkemedisin vært brukt mot en rekke sykdommer, inklusive magesmerter, dårlig fordøyelse, gastritt, innvollsorm, sår, influensa, astma, bronkitt, tuberkulose, kreft og lever- og hjertesykdommer. I nyere tid er chaga blitt brukt til behandling av bl.a. ulike typer kreft (brystkreft, leverkreft, livmorkreft og magekreft), høyt blodtrykk, influensa, HIV, diabetes, nyrestein, kronisk tretthetssyndrom og mageproblemer.

Kilde: http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/inon_obl.htm

Har du prøvd #chaga ?

Synes du det er morsomt med naturens mangfold?

 

Tusen takk for at du dukket innom meg i dag også

<3

Du finner meg på facebook om du trykker HER

Vektnedgang + oppskrift på verdens beste sjokkokjeks

Er det en ting jeg kan så er det å dykke ned i viktige saker såklart.

#PH og mat er noe av det viktigste jeg har funnet ut om.  Jeg kurerte selv en årelang

betennelse som legene ikke fikk under kontroll og det kun med å regulere maten jeg spiste.

Viktigheten av hva vi spiser og hvordan det påvirker kroppen er undervurdert spør du meg.

Så klart har hele gjenget vært i måling av ph-verdier.  Vi lager juice hver dag.


og sitronvann

(en tappekrukke lager vakum og gjør at sitronvannet ikke blir bittert, selv ikke etter 2 dager i kjøleskapet)

#økologisk frukt

Engelen har hatt 2 dager uten juice og ph-verdien hennes sank til 6 med en gang og hun fikk vondt i halsen og ble sengeliggende.

Om det er tilfeldig tror jeg ikke, men man skal aldri utelukke det såklart.

Hun er i alle fall overbevist om at det er kosthold og juicemekking

som er årsaken.

Hun var jo på sykehus til utredning etter måneder med sykdom. Mens vi venta på å komme inn, starta vi

med nytt kosthold og juicelaging og da hun kom inn...var hun helt tipptopp igjen ! Det sier litt.

 

Men det var ikke det jeg skulle fortelle.

Jeg har oppdaget noe nytt, noe som heter #flaxseed(linfrø) , litt av et navn med min flaks spør du meg. 

I alle fall så skal dette prøves.

Det er skrevet masse om flax seed. 

Noen av fordelene med å få i seg dette er:

#Vektnedgang

-penere #negler, #hår og #hud

-senker #kolesterolet

-#glutenfri

-inneholder masse #antioksidanter

- reduserer #betennelsetilstander

-reduserer sjansen for å få #brystkrefthttp://clincancerres.aacrjournals.org/content/11/10/3828.short ) og andre kreftformer

-bedrer tørre øyne ved #sjøgrens syndrom

-høyt innhold av #omega-3

-reduserer #overgangsalderproblemer og menstrasjonsbesvær

-reduserer sjansen for #hjerteproblemer

2sLH_tt7k1E


Noen linker.

http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/flaxseed-oil

http://draxe.com/10-flax-seed-benefits-nutrition-facts/

Nå skal jeg snart ut for å få fatt i en flaske flaxseed-olje for dette har jeg troen på.

Jeg leste et sted at den kunne brukes til cookies og brød også, hvor godt det blir kan jeg jo ikke si

for jeg har jo ikke prøvd. 

Har du prøvd flaxseed-olje?

Synes du det er spennende hvordan maten påvirker helsa vår?

Nå er det på tide å hive i gang noen sjokkokjeks med nøtter og mørk sjokkolade, sunne små usunnheter :D


Det er faktisk de beste sjokkocookisene jeg har smakt, litt sånn seigsprøe og med brunt sukker og økologisk sirup.

Lykkelig-kjeks kaller jeg dem for cashewnøtter inneholder et stoff som gjør at man blir glad,

akkurat det gjør jo sjokolade også, 2 i en.

Lykkelig-kjeks:

125 g margarin
1 dl brunt sukker
1 dl sirup

1 ts natron
3 dl hvetemel
3 ss kakao

stekes i 10-12 minutter ved 200 grader eller til de er stekte (kommer jo an på størrelsen såklart

Så legger jeg deigen på en frysepose og lager en pølse av den og putter i kjøleskapet eller fryseren.

Da blir den hard og er enkel å skjære i









Disse kjeksene er så gode at man bare må ha en til, og en til helt til det er tomt. Det fine med disse er at de inneholder

noen ting som er bra for kroppen, ikke bare skjit.  Englene elsker disse kjeksene og akkurat DET sier jeg ingenting på :D



Og jeg....jeg elsker å bake dem ...og såklart elsker jeg å spise dem :D

Tusen takk for at du kom innom meg på en så fiiin dag

<3

 

 

 

Hvordan få kroppen i balanse



Det gjør man ikke med seigmenn i alle fall. Etter at jeg begynte å måle ph-verdien har jeg oppdaget mange ting.

En lav ph gjør at man føler seg syk rett og slett. Visste du at det med ph og kropp og hvordan det påvirker helsen vår ble oppdaget 

for en evighet siden, likevel hører vi liksom null om det. Du kan lese mer om det om du trykker HER

I dag da jeg våkna følte jeg meg alt annet enn pigg og såklart målte jeg ph-verdien i morgenurinen og den var på 6 ! 

Det andre jeg har oppdaget er at når ph-verdien er lav får jeg sånn veldig lyst på småsnop

I dag var en sånn dag, så jeg spiste masse småsnop, sjokkokuler og alt liksom. Rett etter at jeg har spist småsnop, så

føler jeg meg ganske pigg, litt seinere føler jeg meg mer uggen enn noen gang og så har jeg enda mer lyst på småsnop.

Når jeg derimot spiser masse frukt, grønnsaker og er forsiktig med melkeprodukter, mel og fett føler jeg meg pigg

og har null lyst på småsnop.

Sitronvann derimot er en vidunderkur for kroppen


og jeg har funnet noe lurt som jeg vil kjøpe meg, men det skal jeg fortelle mer om kanskje neste gang :)

Ph-tester kjøper jeg på ebay til under 10 kroner. Det er en smart måte å holde kroppen i balanse på. Visste du at kroppen jobber hele tiden 

med å holde ph-verdien riktig og når du spiser masse usunt så senkes ph-verdien i din kropp og kroppen din må jobbe overtid for å

regulere nivået?

Visste du at bakterier, virus og sopp ikke trives særlig i kropper som har en ph på over 7.3?

Det er lett  og spise riktig og det finnes så mye godt. Juiceing er superbra, det gjør jeg hver dag:








Og så er det viktigste av alt og være glad, gjøre ting som gjør en glad:


Tenker du over hvor viktig det er å være glad?

Tusen takk for at du kom innom meg

<3

#ph #helse #ladyaugust #health



 

Slik bremser du hudens aldring +++

(video lenger ned)

Hva er vel mer deilig enn å fylle kroppen med ting som gjør den godt.

I dag da vi var på handletur, tok jeg litt for kraftig i for da jeg kom hjem var det klin umulig

å få plass til all frukten og grønnsakene i kjøleskapet og det passet egentlig bra for da lagde jeg en

stor salat til både i dag og morgen i en glassbeholder med lokk:


Jeg stekte litt broccoli i olivenolje med salt og pepper.

Jeg har fått sånn skikkelig sansen for avokado og har laget min egen variant som jeg bruker til

salaten. Den inneholder: avokado, agurk, sitronsaft, hvitløk, litt lettrømme og salt og pepper,

sunt og utrolig godt:

Engelen ville ha tomatsuppe i dag med brytebrød med cheddar stekt i panne og jeg ville ha kyllingspyd med salat:

Det brødet ble himmelgodt:

Det ble såååå godt, heldigvis har jeg ferdigstekt kylling og ferdigsalat til neste gang jeg blir sulten.

Det er så mye enklere å spise riktig når

man har noe mat ferdig, ellers kan man fort gå på en smell, eller for å si det rett, man går ikke på smeller av betydning når

man har ferdig sunn mat klar.


Siden gitaristen er blitt supersunn også, blir det tidenes største fruktsalat i kveld og det er sååå digg.

Man spiser mye mer frukt og grønt når man skjærer opp å setter på et fat

 

Visste du at ikke bare avokadokjøttet har masse helsefordeler, faktisk så har frøet inni flere

Helsefordeler.

Nedenfor er noen medisinske egenskaper du får når du spiser avocado frø:


Det er en antioksidant: cellealdring går saktere


Det forebygger hjerte- og karsykdommer,

takket være sitt innhold av aminosyre


Bekjempe sykdommer forårsaket av mikrober, sopp og parasitter


Slanking og fettforbrenning: Naturens logikk har gjort at avokadofrø inneholder hoved fettbrennere.

 

Det inneholder også løselig fiber, som forbedrer tarmkanalen og gjør at du føler deg mett.


Flott for behandling av diaré og mage-tarm betennelse


Afrodisiakum egenskaper 


Revitaliserende for trøtthet og stress


Ledd- og muskelsmerter minsker.


Hindrer svulstvekst takket være innholdet av flavonoider


hindrer epilepsi


Raskt eliminerer blemmer og byller når den brukes lokalt fordi det tørker dem opp


Regulerer skjoldbrusk lidelser


Den har en foryngende virkning på huden, spises så vel som anvendes, fordi det øker dannelsen av kollagen.


Det er et godt supplement for naturlig behandling av astma

referanse: http://steptohealth.com/purpose-avocado-seeds-serve/

 

vIDEO, DENNE BØR DU SE:



 

Etter å ha sett den videoen så skal jeg begynne å spare til en kraftig blender for jeg tror de frøene er litt i hardeste laget

for min smoothiemaskin.

Man kan lage te av frøet også, da trekker man frøet i vann.

Avokado holder huden ung les mer om det :

http://steptohealth.com/9-reasons-eat-avocado-seed/

 

Spiser du avokado?

Tusen takk for at du kom innom meg i dag også, DET gjør meg glaaad

<3

Du finner meg på facebook om du trykker på bildet/linken under:



https://www.facebook.com/LadyAugust4Fun



 

Sunne fantastiske små måltider:

Om man vil ned i vekt eller bare spise litt sunnere så er den aller største fallgruva å bli sulten...

og ikke ha noe lett tilgjengelig.

Da putter man fort inn ting i brødsaksa som kanskje ikke er så lurt.  

Det vet jeg alt om, for jeg var dronningen av småsnop.

 Jeg har gått ned fra 71 kilo til 63.5(faktisk 60 blank i dag tidlig) på kort tid og

det hadde ikke vært mulig uten at jeg var veldig bevisst på å ha noe å spise på når jeg plutselig blir sulten.

Jeg har ikke troen på å nekte seg selv ting.

Jeg spiser friterte bananer med is, sjokkokjeks og alt jeg har lyst på, bare mindre mengder siden

jeg allerede er mett av sunn mat.

Juicing er toppers og har man banan i den blir den mettende også eller man kan kjøre frukten i en blender.

Et supert mellommåltid eller som

en energibombe til frokosten.

Et annet supert lite måltid som tar vekk sukkerhungeren er frukt, yoghurt, havregryn og sukrin, nam sier jeg bare.

Tenk at noe så godt

kan være sunt:

Dipp med grønnsaker og tortilla chips:

Yoghurtis med frosne bær og banan + sukrin:


Krukkegrøt Denne er fin, den lager man dagen før, så har man alle måltider oppi der uten middagen såklart.

Maisgrøt, frukt, vaniljekesam(mager), byggryn, sukrin + kanel, nøtter, frukt

(jeg pleier å bruke noe surt og noe søtt eks banan og appelsin)

Chiafrø er også kjempedigg:

Appelsiner eller noe litt syrlig er lurt for ellers blir smaken litt tam og søt synes jeg.

Krukkegrøten er utrolig mettende i motsetning til

en salat og man er mett lenge.

Til juiceing kan du bruke hva du liker best. Jeg liker ananas og bruker det i alle nå og granateple.

Visste du at: 

De viktigste antioksidantene i granatepler er ellagitanniner, som denne frukten har ekstreme mengder av,

sammenlignet med annen frukt og bær.

- Det er vist at disse antioksidantene bidrar til å senke blodtrykk og kolesterol, noe som er gunstig for hjertet.

- Antioksidanter som finnes i granatepler har vist seg å ha betennelsesdempende egenskaper,

som dermed kan motvirke en rekke kroniske sykdommer

-Blant annet har de ti ganger mer antioksidanter enn appelsiner

-I 2010 viste forskere fra University of Kingston i England at granatepler kan

brukes i kampen mot resistente sykehusbakterier.

Dette ved å tilføre skallet fra frukten i en salve sammen med salt og C-vitamin.

I en periode over tre år kunne forskerne se at salven hadde stor effekt blant annet på resistente stafylokokker. 

Du kan lese mer om dette om du trykker HER

Ps: kjøper du en pose med spinat så frys den ned i posjoner så har su spinat klar til nårsomhelst.


Man blir superglad av påsyll med soldrikk, jeg blir superglad bare med tanken på morgendrikken og Engelen elsker påfyll med denne:

Har du prøvd å lage juice?

Frukt og grønt er med på å få ph-ballansen i kroppen din til å bli super :)

Tusen takk for at du kom innom meg i dag også. Jammen er det mange som synes kost og sunn mat er GØY.

Ha en fin dag kjære du

<3

Ps: tilogmed hundene spiser sunnere. I dag sto det: fiskepudding med nudler og raspa gulerøtter på menyen:


Og bare gjett de elsker slik mat :)

#økologisk #helse #lykke #ladyaugust
 

Derfor legger du på deg:

Trener du og gjør alle de riktige tingene men fortsatt sitter de ekstra kiloene der?
Da burde du se denne videosnutten :
6YwjBE-2JD8

Hvorfor har vi i Norge(og Usa) verdens største inntak av kalsium-holdig mat som ost og melk  

men fremdeles verdens dårligste beinhelse?

Hvorfor legger man på seg av lettbrus?

Svarene får du her:

IgDdVpW1ZVY

Takk for at du kom innom meg i dag også <3

#ph #helse #vektnedgang


 

, Frogn

Vokalist og vampyr i verdens beste rockeband. :D Elsker å få utfolde meg kreativt og å tegne selvfølgelig. Mitt høyeste ønske er at menneskene gjør jorden til et litt bedre sted å leve. <3 Du finner meg på facebook her: https://www.facebook.com/LadyAugust4Fun

hits