hits

Grytebrød

Hei på deg <3

 

Baker litt i dag. Var egentlig og så etter noen nye brødformer da hun butikkdama sa

at man kan bake så gode brød i Le creuset-gryter.

Siden jeg kjøpte en slik før jul etter å ha ønsket meg en

slik gryte i et helt liv, ha jeg en sånn :) Endelig liksom.  

De er jo dyre men av og til er de på halv pris og det var min.

 

Ikke at det er så himla dyrt men for dyrt for en kjele liksom synes jeg alltid,

men så kom jeg på at jeg vil heller ha noen få 

kvalitetsting enn masse ræl, for da sparer man litt har jeg en tanke om :)

 

Bakte et slikt grovt brød med ost da den største englebassen var hjemme og de simpelthen elsket det,

beste brødet de hadde smakt sa de og det sier litt for de er kvalitetsbevisste begge to.

 

 

Sunne grytebrød

 

1 kilo hvetemel 

800 g havregryn 

1 liter fingervarm vann

1 ts salt

1 ts honning

1 pose tørrgjær

Synes at det der med 1 av alt er greit å huske.

Varm vannet fingervarmt og ha i honning, salt og gjær og bland det.

Hell oppi havregryn og nesten alt melet mens du elter. Gjem litt av melet til utbakinga.

Elt godt og la det heve

til dobbel størrelse.

Om du vil lage eltefritt brød, blander du alt men bruker du kaldt vann og lar deigen heve i

12-14 timer et kjølig sted før du steiker det. Da trenger du ikke elte det bare blande sammen. 

 

Elt deigen og del den i to. Så kan du bake inn det du vil ha i brødene (urter er godt)

Jeg valgte og raspe to gulrøtter og skjærte ost i terninger og elta inn i brøddeigen.

Det er så deilig å jobbe med deig og å legge litt ekstra kjærlighet i det man lager,

det kan man smake såklart <3

 

 

Sett gryta i ovnen og la den stå der i ca 20 minutter på 250 grader (brukte varmluft)

Ta ut gryta og hell deigen forsiktig over i den varme gryta og putt det inn i ovnen med lokket på.

At du heller deigen opp i den varme gryta gjør at deigen ikke setter seg fast og det blir en sprø skorpe.

Stek brødet i ca 30 minutter.

Ta av lokket og fortsett å stek brødet på 225 grader i 20-30 minutter 

Du kan sjekke med en trepinne om brødet er stekt i midten (det er jo forskjell på ovner nemlig)

 

Hell brødet ut på en rist og avkjøl og woooooohalla, nystekt, digg og sunt brød <3

Englelens kommentar: hvordan er det mulig å lage brødet så saftig og godt!

Hun elsket brødet og det gjorde jeg også, knasende sprø skorpe og saftig inni <3

Halve brødet er med ost og andre halve er med ost og gulrøtter

Heldigvis skreiv jeg opp hva jeg hadde i deigen og hvordan jeg lagde det. Sikra meg skalken for den er best :)

 

Vel bekomme, ekte Lady August-brød 

 

#grytebrød  #økologisk #eltefritt

13 kommentarer

annebe

06.01.2018 kl.16:34

Det så kjempegodt ut, moro å bake når det blir bra resultat :)) Billige kjeler er ofte dårlige ja.. så mye bedre å ha noen få som fungerer når en skal bruke dem... kjeler til å fylle opp skapet med er i grunnen bare irritasjon... Klem og kos deg med lørdagskvelden..her skal vi lage pizza snart<3<3

ladyaugust

06.01.2018 kl.17:37

annebe: Tusen takk, det ble helt supert :) Enig, så lei kjeler med alt for tynn bunn. Kos dere med pizza og good lørdagsklæm <3

frodith

06.01.2018 kl.16:48

Ser kjempegodt ut :-) Jeg liker brød og rundstykker med ost oppå også jeg :-) Du er en flink baker søs, men så har du jo bakeri også da :-D klemmer <3

ladyaugust

06.01.2018 kl.17:37

frodith: Det ble skikkelig digg. Englebassen hadde ost og salami på :) Jaaa, vi har, du og jeg :D gooodlørdagsklæm <3

fruensvilje.blogg .no

06.01.2018 kl.20:35

dette hørtes deilig ut,ja en skal kose seg med et godt stykke brød :=) har ikke prøvd grytebrød,har 2 jerngryter,hvet jeg kan bake på samme måte som du har gjort med dem ,kanskje jeg skal prøve en gang

ladyaugust

06.01.2018 kl.21:10

fruensvilje.blogg .no: Tusen takk <3 Brødet ble skikkelig godt :) Jerngryter går helt sikkert bra å bruke også :)

Toini

06.01.2018 kl.20:51

Ååå det så godt ut! Så flink du er!! Skikkelig masse husmorspåeng til deg! Er jo lurt å kunne bruke gryta til det også...alt i et gryte..DET er lurt...Kos deg med kvelden! klem

ladyaugust

06.01.2018 kl.21:11

Toini: Det ble skikkelig grisedigg :) Tror vi skal begynne å lage slike hver lørdag, digg med så god lunsj :) Hehehe trenger alle husmorpoeng jeg kan få :D Tusen takk og koooos deg du også <3 godklæmme :)

fjellgeitbundingen

06.01.2018 kl.23:50

Flink du er. Dette kan jeg tenke meg er godt :)

ladyaugust

07.01.2018 kl.00:30

fjellgeitbundingen: :) Tusen takk, det ble supergodt, beste hittil sier gitaristen også :)

Personlig Utvikling

07.01.2018 kl.00:13

En av alt er bra. Men de 800 grammene med havregryn derimot - ødelegger systemet. Tror du man kan droppe de?

Hehe... Nei da. Lite sannsynlig at eg kommer til å bake brød uansett. Det e så mye styr.

Har foresten begynt å høre litt på musikken du har på YouTube. Og så har eg blitt abonnent. :)

ladyaugust

07.01.2018 kl.00:30

Personlig Utvikling: Enig :) Ja vet, skulle være en kilo men da hadde brødet blitt tørt og det vil vi ikke ha hehehe Vi har innført lørdagsgrytebrød, jeg liker å bake litt og koser meg bare :)Oh tusen takk ! <3

natheless

09.01.2018 kl.12:58

Nå ble jeg sulten på hjembakt brød. Tror det må lages en dag snart. Takk for fin oppskrift. Klem :)

Skriv en ny kommentar

, Frogn

Vokalist i rockebandet In August Elsker kreative ting